Používáním tohoto webu souhlasíte s využíváním cookies na těchto stránkách. Více informací ZDE. Rozumím

GRILOVÁNÍ S AMERICKOU KLASIKOU

23. 05 2019 | Grilovací sezóna klepe na dveře, i když tomu počasí v poslední době nenasvědčuje. Kromě dobrého masa a zeleniny ke grilování patří také různá dochucovadla a omáčky. Už dávno se nejedná o volbu mezi kečupem nebo hořčicí a nabídka se stále rozrůstá. Na naše stoly si našla cestu i barbecue sauce nebo česky „grilovací omáčka“, která je tradičním americký jídlem. Její vznik se datuje do dob zakládání prvních severoamerických kolonií. Receptura se měnila podle lokality a postupem času se vyvíjela. První komerčně vyráběná omáčka se začala prodávat na začátku století v Atlantě.

Právě do této doby, konkrétně do roku 1905, se datuje vznik firmy Fremont Company, která sídlí ve stejnojmenném městě ve státě Ohio. I po sto letech se pořád jedná o rodinný podnik, který provozuje už několikátá generace jedné rodiny. Kromě výtečných omáček zde vyrábí například fermentovanou zeleninu. Jejich výstavní skříní je omáčka Mississippi BBQ Original. Vyhrála soutěž o Nejlepší chuť „Awards of Excelence“, kterou vyhlašuje American Tasting Institute. Omáčka je vyrobena bez konzervantů podle tradiční receptury. Využijete ji při grilování jako marinádu nebo ji můžete podávat jako chutnou omáčku ke svým oblíbeným jídlům. Nejvíce se hodí k masům, ale to rozhodně není jediný způsob použití. Jemnou omáčku Mississippi Barbecue Original si můžete spolu s dalším nákupem objednat na e-shopu Košík.cz.

Diskuse

Speciály

Naše magazíny

Novinky ze světa bydlení, aut, techniky ...

Odpočívejte a relaxujte kdykoliv a kdekoliv...Váš partner SPA STUDIO

Odpočívejte a relaxujte kdykoliv a kdekoliv...Váš partner SPA STUDIO