To pravé maso na váš burger nebo steak
Seznamte se s jalovicí českého strakatého skotu. Maso, které je 45 dní vyzrálé, se vyznačuje výraznějším tukovým mramorováním, díky němuž má jedinečnou chuť a je tím pravým pro přípravu steaku nebo burgeru.
Kdo je ČESTR?
Český strakatý skot je původním plemenem skotu na území České republiky. Je součástí celosvětové populace strakatých plemen stejného původu, rozšířené, pro svoje vynikající vlastnosti a široké využití, na všech kontinentech. Na celkových stavech skotu v ČR se podílí v současné době přibližně jednou polovinou. Chovný cíl plemene je zaměřen na vysokou a hospodárnou produkci kvalitního mléka a masa.
ČESTR a Košík.cz
Online obchod Košík.cz nyní nabízí „limitku“ v podobě kvalitního a vyzrálého masa českého strakatého skotu od řezníka Kloudy. V nabídce najdete to pravé na přípravu oblíbených burgerů, ale také třeba takový ball tip, tedy část předku zadní kýty, který je jako stvořený pro přípravu libových steaků.
Chcete-li si opravdu připravit dokonalý kulinářský zážitek a ochutnat křehké, šťavnaté a vynikající maso, nechte ho vždy před vařením a po vyndání z lednice „odpočinout“. Maso by se mělo dále upravovat až v pokojové teplotě. Další tipy na správně propečený steak najdete na blogu Košíku: https://blog.kosik.cz/jak-na-spravne-propeceny-steak/
Maso z řeznického plemene ČESTR si můžete spolu s dalším nákupem objednat na e-shopu Košík.cz.