MOŘSKÉ ŘASY JSOU NEJZDRAVĚJŠÍ ZELENINA

Nori je japonský název jedlých mořských řas. Zajímavostí je, že se tyto řasy často nesklízí z mořského dna, ale pěstují se v sítích na otevřeném moři. Následně jsou rozdrceny a vzniklá hmota se suší na sítech, podobně jako při výrobě ručního papíru.

Nori patří v kuchyni mezi nejoblíbenější mořské řasy především díky své výborné chuti. Můžete je jíst samostatně jako svačinku, používat drcené jako koření do všemožných jídel nebo s nimi obohatit luštěniny, polévky nebo saláty. Používají se také při přípravě sushi.

Mořské řasy jsou často označovány za nejzdravější zeleninu vůbec, protože čistí organismus od radioaktivity nebo toxických látek a pomáhají průchodnosti cév. Obsahují velké množství jódu a látek, které neutralizují v organismu kyseliny. Najdeme v nich také řadu minerálů a dalších tělu prospěšných látek včetně vitamínů A, B1, B2, B12, E a C. Řasa nori obsahuje rozpustnou vlákninu, která je stravitelná jen v malé míře, a proto zvyšuje pocit nasycenosti. Už osm gramů suchých řas dodá organismu přibližně osminu doporučené denní dávky vlákniny. Řasy jsou bezlepkové a ideální pro vegetariány. Mořské řasy nori od korejského výrobce Sahm Yook si můžete spolu s dalším nákupem objednat na e-shopu Košík.cz.