Ochutnejte kombuchu, fermentovaný nápoj s vyladěnou chutí

Projekt Kombucha vznikl v lednu 2017 v Olomouci, kdy tři kamarádi založili společnou firmu. Nejednalo se o pro ně neznámé vody – všichni se o kombuchu zajímali už delší dobu a jeden z nich měl zkušenosti s její výrobou už z roku 2012, kdy ji vyráběl na kombuchové farmě v Indonésii. Hlavním cílem tak bylo přijít hlavně s originální a bezkonkurenční chutí i kvalitou, kterou nikde na trhu nemohli najít.

Kombuchu můžete ochutnat ve třech příchutích, které nabízí. První je posvátná bazalka neboli tulsi, která nápoji propůjčuje hutnou bylinnou až zemitou chuť. Je to královna ajurvédských bylin, její zdravotní účinky jsou známy po tisíce let. Dále můžete ochutnat podmanivou chuť jasmínu doplněnou o lehké tóny zeleného čaje s jemnou kyselinkou a trochou osvěžující svíravosti typické právě pro většinu kvalitních zelených čajů. Dokonalou harmonii dvou zcela odlišných chutí nabízí třetí příchuť citronové trávy. Její svěží tóny se snoubí s hutnou a příjemně zemitou chutí černého čaje pu-erh s medovými podtóny.

No a proč kombuchu vůbec pít? Největším benefitem její pravidelné konzumace je obohacování organismu o široké spektrum probiotik a kvasinek, které regulují střevní mikroflóru a napomáhají k její přirozené rovnováze. Tyto mikroorganismy mohou pomoci v boji s nežádoucími patogeny a posilují zdraví celého trávicího traktu. Pozitivní efekt na střevo se pak odráží na celkové imunitě našeho organismu. Nápoje od Projektu Kombucha si můžete zakoupit spolu s dalším nákupem na Košík.cz.