Proč koupit elektrický gril?

Grilovací sezóna pomalu začíná a možná jste se rozhodli, že tento rok to zkusíte i vy. Pokud se už poohlížíte po tom „pravém“ grilu, máme pro vás několik důvodů, proč investovat do elektrického modelu – zvlášť když vybíráte svůj první.

Je univerzální a „celoroční“

Pokud s grilováním teprve začínáte, jako prvotní investice je nejvhodnější elektrický gril. Je ideální pro přípravu různých druhů grilovaného masa, ryb, zeleniny, sendvičů i dezertů. Navíc stačí jej pouze zapojit do zásuvky, takže nehrozí, že vám gurmánské plány překazí chybějící grilovací uhlí nebo podpalovač. U některých modelů si dokonce můžete vybrat jak kontaktní, tak i otevřené BBQ grilování, takže vaši kreativitu nic neomezí. Například gril Sage BGR820 má unikátní konstrukci, která umožňuje obojí. Jeho velkou výhodou je také fakt, že ho můžete používat celoročně – venku nebo v kuchyni.

Podrží vás i v začátcích

Grilování by mělo být v první řadě zábavou, tak si ji nenechte pokazit připáleným či nerovnoměrně propečeným jídlem. I z tohoto důvodu je elektrický gril vhodnější volbou. Inteligentní technologie v modelech Sage vám pomohou předejít mnohým začátečnickým chybám. Například senzory v grilovacích deskách detekují pokles teploty při položení pokrmu na gril a tento pokles vyrovnávají zvýšením toku tepla v dané oblasti. Teplota na grilovacích deskách se tak rychle vyrovná na nastavenou teplotu a grilování je rychlejší než na běžných grilech. Chytrý kontaktní gril Sage BGR840 je také vybaven integrovanou teplotní sondou, díky které vždy připravíte maso přesně podle svých preferencí. Menu teplotní sondy nabízí pět nastavení podle druhu masa (hovězí, jehněčí, vepřové, kuřecí a ryby) včetně typu přípravy (od krvavého až po propečený steak). Teplotní sonda na základě zadaného druhu masa a typu propečení pak pozná, kdy je maso připravené právě podle vašich preferencí. Podsvícený LCD displej zároveň zobrazuje vše, co potřebujete vědět – regulaci teploty, stupeň připravenosti a nastavenou dobu časovače.

Nepotřebuje extra tuk

Grilované pochoutky představují pro chuťové buňky velké lákadlo, to ale neznamená, že si při „hodování“ nemůžete uhlídat i linii. Grilování na elektrickém grilu je ze všech možností nejzdravější. Grilovací desky modelů Sage jsou opatřeny nepřilnavým povrchem Quantanium, který minimalizuje množství použitého oleje. Navíc nastavitelný sklon spodní desky umožňuje odvést veškerý přebytečný tuk do odkapávací misky, a tak se grilování nemusejí bát ani milovníci zdravých pokrmů. Manipulace s grilovacími deskami je jednoduchá – můžete je jednoduše vyjmout pomocí tlačítek, vyměnit spodní za horní nebo obráceně.

Vejde se do každé domácnosti

Mnoho lidí od investice do grilu odrazují prostorové možnosti. Faktem však je, že grilování se nemusíte vzdávat, ani když máte k dispozici jen menší balkón, stačí zvolit kontaktní gril. Při správném výběru nebudete muset dělat kompromisy ani z hlediska funkčnosti. Například kompaktní model Sage SGR700 umožňuje variabilní regulaci teploty v rozmezí 100 až 230 stupňů, má nastavitelnou výšku horní desky a tři přednastavené programy pro panini, burger a steak. Díky separátnímu ovládání jednotlivé desky zvlášť můžete na každé grilovací desce grilovat jiný pokrm. Bonusem navíc je příslušenství v podobě grilovacích desek na přípravu vaflí, které můžete k tomuto grilu přikoupit.

Minimální údržba

Po grilování s dřevěným uhlím či plynem se zcela jistě nevyhnete komplikovanému čištění grilu. Samozřejmě jistou péči vyžaduje i elektrický gril, rozhodně vás však bude stát méně času a námahy. U jednoduchých receptů bez tuku stačí desky utřít navlhčeným hadříkem bez saponátu. Grilovací desky modelů Sage jsou navíc odnímatelné, takže při větším znečištění je jednoduše umyjete v myčce nádobí. Z času stráveného s rodinou či přáteli si tak nemusíte ukrajovat ani po párty.